Er veldig glad i å improvisere i middagsveien. Dette er en variant jeg av og til lager av pasta med kjøttsaus. Selv er jeg veldig glad i den, men den er laget uten egentlig oppskrift og jeg lager den aldri helt lik. Dette er hvordan jeg laget den i dag, men retten er skapt for å forandres og prøve nye veier fra gang til gang, så her er det virkelig lov å improvisere og forandre på oppskriften!
Ingredienser(fire porsjoner ut i fra mine beregninger, men ta i betraktning at jeg ikke er særlig småspist):
- 1 pk karbonadedeig/kjøttdeig
- Smør
- 4 gulrøtter
- 1/2 gul løk
- 1 fedd hvitløk
- 2 bokser knuste tomater
- 1 spiseskje tomatpuré
- Tilgjengelige grønnsaker (i dag brukte jeg noe stangselleri og purreløk, men man kan jo legge til og fra det man ønsker)
- Krydder: hvitløktpepper, salt, pepper, cayennepepper og urter for den som måtte eie det
- Pasta/spaghetti
Fremgangsmåte:
- Kutt opp løk i biter og fres i en panne sammen med smeltet smør
- Kutt opp gulrøttene i mindre biter etter hvordan du ønsker og la de frese sammen med løken
- Putt oppi valgfrie grønnsaker av ønske
- Finhakk hvitløk og putt det oppi grønnsaksblandingen
- Tilsett to bokser knuste tomater og en spiseskje tomatpuré
- Smak til med krydder. Jeg bruker ganske mye pepper og hvitløkspepper, noe salt og smaker til med cayennepepper alt etter hvor sterk jeg ønsker at den skal være
- Stek kjøttdeig mens du koker pastaen og tomatsausen småkoker i gryten
- Hell den ferdigstekte kjøttdeigen over i tomatsausen og la det småkoke i noen minutter til pastaen er ferdigkokt
- Frys ned halvparten av kjøttsausen og voilà - middag neste uke også!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar