tirsdag 24. november 2015

Pasta med kjøttsaus

Er veldig glad i å improvisere i middagsveien. Dette er en variant jeg av og til lager av pasta med kjøttsaus. Selv er jeg veldig glad i den, men den er laget uten egentlig oppskrift og jeg lager den aldri helt lik. Dette er hvordan jeg laget den i dag, men retten er skapt for å forandres og prøve nye veier fra gang til gang, så her er det virkelig lov å improvisere og forandre på oppskriften!


Ingredienser(fire porsjoner ut i fra mine beregninger, men ta i betraktning at jeg ikke er særlig småspist):

  • 1 pk karbonadedeig/kjøttdeig
  • Smør
  • 4 gulrøtter
  • 1/2 gul løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 bokser knuste tomater
  • 1 spiseskje tomatpuré 
  • Tilgjengelige grønnsaker (i dag brukte jeg noe stangselleri og purreløk, men man kan jo legge til og fra det man ønsker)
  • Krydder: hvitløktpepper, salt, pepper, cayennepepper og urter for den som måtte eie det
  • Pasta/spaghetti
Fremgangsmåte:
  1. Kutt opp løk i biter og fres i en panne sammen med smeltet smør
  2. Kutt opp gulrøttene i mindre biter etter hvordan du ønsker og la de frese sammen med løken
  3. Putt oppi valgfrie grønnsaker av ønske
  4. Finhakk hvitløk og putt det oppi grønnsaksblandingen
  5. Tilsett to bokser knuste tomater og en spiseskje tomatpuré
  6. Smak til med krydder. Jeg bruker ganske mye pepper og hvitløkspepper, noe salt og smaker til med cayennepepper alt etter hvor sterk jeg ønsker at den skal være
  7. Stek kjøttdeig mens du koker pastaen og tomatsausen småkoker i gryten
  8. Hell den ferdigstekte kjøttdeigen over i tomatsausen og la det småkoke i noen minutter til pastaen er ferdigkokt
  9. Frys ned halvparten av kjøttsausen og voilà - middag neste uke også!
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar