TIKKA
- 300 g kylling
- 4 vårløk
- 1,5 paprika
SAUS/MARINADE:
- 3 dl yoghurt naturell, helst fast
- 1 ss revet ingefær
- 3 ts garam masala
- 2 hvitløksfedd
- 3 ss tomatpuré
- 1 ts paprikapulver
- 1 ss sitronsaft
- Salt, pepper og chilipulver
Ris til servering
Fremgangsmåte:
Finhakk hvitløk, riv ingefær og bland alle ingrediensene i sausen sammen. Smak til med salt, pepper og chilipulver. (Jeg tok i tillegg cayennepepper for litt ekstra spicy touch). Kutt opp kyllingen og bland den i yoghurtblandingen. La gjerne kyllingen marineres en stund. Kutt opp grønnsakene og legg det i ildfast form. Fordel kylling med yoghurtblanding over. Forvarm ovnen til 200 °C og stek i ca. 20-25 minutter (eller til kyllingen er gjennomstekt). Serveres med ris.
Oppskriften er hentet fra miasmat.no: http://www.miasmat.no/hurtigtikka/
Raita:
Ingredienser:
- agurk
- rødløk
- tomat
- yoghurt, nøytral
- lime
- salt, pepper og spisskummen
Fremgangsmåte:
Kutt grønnsakene i små biter og vend inn passe mengde yoghurt. Skvis over lime, og smak til med de ulike krydderne og rør sammen. Jeg lager det litt på gefylen, så er ikke helt sikker på hvor mye av de ulike ingrediensene jeg bruker, men bruker det jeg vil ha.
Åå, det så godt ut! Hurra for første innlegg, Renate! ;)
SvarSlettJa, den er veldig god for å være så enkel. Selvfølgelig ikke like god som orginalen, men funker bra likevel!
SlettDenne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
SvarSlettÅåå, Renate, jeg pleide å lage en liknende rett hjemme og så sent som i går tenkte jeg shit jeg kunne ønske jeg hadde den oppskriften her -- nå har jeg den!! TUSEN TAKK , dette var PERFEKT
SvarSlettSå bra Renate!! Gleder meg til å prøve :D
SvarSlett