Dette er egentlig ikke pasta carbonara i sin tradisjonelle forstand, for en skikkelig carbonara-saus skal ha egg i seg. Jeg synes det er myyye bedre uten egg, så here goes:
Ingredienser - til ca 2 porsjoner tror jeg? NB! SYKT mektig
- Ca 150 g gulost
- Ca 2 dl matfløte
- 100 g skinke
- 100 g bacon
- Pasta i en eller annen form
Fremgangsmåte
Kok opp vann til pasta og kok pastaen.
I mellomtiden:
Kutt opp skinke og bacon i terninger og stek dette i en stekepanne.
Riv ost, og bland ost og fløte sammen med skinke- og baconterningene i varm panne, slik at osten smelter og alt blandes til en deilig, fet, hvit saus. Oste- og fløtemengdene måler jeg egentlig aldri opp nøyaktig, men den generelle filosofien er at det aldri kan bli for mye - jo mer saus jo bedre.
Er godt med litt nykvernet pepper i sausen for å fremheve smaken! Salt, derimot, får du nok av fra baconet
Ha sausen på den ferdigkokte pastaen og voilà:
(PS: Makaronien var bare for å tømme skapet. Pleier å bruke skikkelig pasta altså)
NamNam! Lite som slår mat med bacon egentlig
SvarSlett