mandag 30. november 2015

Pasta Carbonara

Min mest kaloririke og sikkert mest usunne middag :D
Dette er egentlig ikke pasta carbonara i sin tradisjonelle forstand, for en skikkelig carbonara-saus skal ha egg i seg. Jeg synes det er myyye bedre uten egg,  så here goes:

Ingredienser - til ca 2 porsjoner tror jeg? NB! SYKT mektig

  • Ca 150 g gulost
  • Ca 2 dl matfløte
  • 100 g skinke
  • 100 g bacon
  • Pasta i en eller annen form
Eventuelt brokkoli er godt hvis du vil gjøre retten litt friskere og "sunnere"

Fremgangsmåte
Kok opp vann til pasta og kok pastaen. 

I mellomtiden:
Kutt opp skinke og bacon i terninger og stek dette i en stekepanne.


Riv ost, og bland ost og fløte sammen med skinke- og baconterningene i varm panne, slik at osten smelter og alt blandes til en deilig, fet, hvit saus. Oste- og fløtemengdene måler jeg egentlig aldri opp nøyaktig, men den generelle filosofien er at det aldri kan bli for mye - jo mer saus jo bedre. 


Er godt med litt nykvernet pepper i sausen for å fremheve smaken! Salt, derimot, får du nok av fra baconet

Ha sausen på den ferdigkokte pastaen og voilà:




(PS: Makaronien var bare for å tømme skapet. Pleier å bruke skikkelig pasta altså)

1 kommentar: