Kake:
- 340 g dadler (løsvekt)
- 530 ml varmt vann
- 1,5 ts natron
- 115 g smør
- 150 g sukker
- 25 g muscavadosukker (brunt sukker)
- 2 store egg
- 210 g hvetemel
Ta ut steinene fra dadlene og ha dem i en stor bolle. Hell kokende vann, og rør inn natron. Ha over plastfolie, og la dette stå i 30 minutter. Sett ovnen på 175 grader, og smør en ildfast form. Bland daddel-vann-natron-blandingen i en blender til den er fri for biter. Smelt smøret og bland inn sukkeret, og rør deretter inn eggene. Bland i melet, deretter daddelpureen. Ha deigen i den ildfaste formen og stek i 25-30 minutter, eller til kaka er gjennomstekt.
Karamellsaus:
- 115 g smør
- 235 ml kremfløte
- 215 g brunt sukker
- 1 ts vaniljepulver/frøene fra 1 vaniljestang
Ha alt i en kjele, og kok opp på middels varme. La småkoke under omrøring, til det tykner, det tar ca 10 minutter.
Server kaken varm med rikelig med karamellsaus på, og gjerne også vaniljeis.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar