lørdag 27. februar 2016

Grove rundstykker

Dette er en standardoppskrift på grove rundstykker. Du kan bytte ut med andre meltyper og tilpasse med den typen frø, nøtter og korn du liker. Perfekte å fryse og ha til matpakke :-)


  • 250 g hvetemel
  • 250 g sammalt hvete grov
  • 1 ts salt
  • 1 pakke tørrgjør
Blandes sammen.
  • 3,5 dl vann (litt varmere enn lunkent)
  • 2 ts honning
  • 3 ss olje
Røres sammen og haes i melblandingen. Tilpass evt. med mer mel. Kna til en smidig deig og la heve i  ca 30 min til dobbel størrelse. Del deigen like store emner og trill rundstykker. Legg dem på en bakeplate med bakepapir og la etterheve ca 30 minutter. Pensle med egg + melk og stek i ovnen på 200 grader i 15-20 minutter, eller til de er ferdige. Kos deg med nybakte rundstykker! PS: husk å invitere resten av bloggerne :):):)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar