lørdag 27. februar 2016

Potetlefser



Hvis du er fan av lomper kan jeg love deg at hjemmelagde potetlefser kommer til å falle i smak. Det er morsomt å lage, og det aller beste er å spise dem varme rett av steikepanna med smør og brunost eller smør, sukker og kanel. NAM!!

Til 12 lefser trenger du:

  • 1 kg poteter
  • 1 ts salt
  • 2,5 dl hvetemel
Kok potetene. Skrell dem og mos dem. Bland i salt. Elt inn melet. Her gjelder det å bruke så lite mel som mulig, bare akkurat nok til at det går an å kjevle ut deigen. Jo mindre mel, jo bedre smaker lefsene. Del deigen i 12 like store biter, og kjevle dem ut til så tynne leiver du klarer. Stekes på middels sterk varme i tørr steikepanne til de er lys brune på begge sider. Legges på rist. Pakk dem inn i et håndkle for at de skal holde seg myke hvis ikke du skal spise dem med en gang (duh!). 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar