onsdag 27. januar 2016

Hjemmelaget fiskegrateng



Noen ting, som for eksempel Toro Brownies, syns jeg er så å si like godt kjøpt som hjemmelagd, og jeg trodde fiskegrateng også falt innen denne kategorien. Men der tok jeg feil altså, for denne var så god at Findus fiskegrateng bare kan gå å legge seg. Oppskriften er inspirert av Trine med en italiensk vri, noe som gjorde seg overraskende godt, syns jeg!

Oppskrift på hjemmelaget fiskegrateng:
  • 400-600 g rå eller kokt torsk eller sei 
Skjær fisken i terninger og fordel den i bunnen av en smurt, ildfast form.
(TIPS: jeg brukte denne frosne seifileten, https://www.leroyseafood.com/no/Forbruker/Produkter/Sortiment/Seifilet-blokk/ som jeg bare lot tine en halvtimes tid før jeg skar den opp)
  • 2 ss smør
  • 4 ss hvetemel
  • 3 dl lettmelk
  • 2 egg
  • salt og hvit pepper
  • muskat
Lag hvit saus ved å smelte smør, røre melet godt i og spe med melk. Rør hele tiden til sausen tykner og smak til med salt, pepper og muskat. Rør inn eggene.

  • 4 vårløk
  • en håndfull frisk basilikum, finhakket
  • evt grønnsaker etter ønske (fin måte å bruke opp diverse grønnsaksrester på!)
  • evt 1-2 dl kokt makaroni
Snitt vårløken, og vend den inn i sausen sammen med basilikum og eventuelle andre grønnsaker. Jeg vil tro for eksempel purreløk, gulrot eller frosne erter funker supert her. Ha også i kokt makaroni hvis du ønsker fiskegrateng med det. Ha sausen over fisken og vend så all fisken er dekket med saus.

  • 4 ss griljermel
  • 3 ss finrevet parmesan (kan droppes)
Strø dette på toppen, og stek gratengen på 200 grader i ca 45 minutter eller til den er ferdig. Som tilbehør hadde jeg salat av cherrytomater, agurk, paprika, rødløk, avokado og resten av basilikumen. Det ble kjempegodt! Det går fortere enn forventet og er definitivt verdt strevet! Lykke til :-)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar