Tomat- og paprikaragu:
1-2 fedd hvitløk, hakket
1 løk, hakket
1 rød paprika
1 dl hvitvin
1 pk hermetiske tomater
en håndfull frisk basilikum, hakket
salt og pepper
Olivenolje
Stek løk, hvitløk og paprika i oljen til løken er gyllen, og tilsett deretter hvitvin og tomatsaus. La småkoke til sausen tykner, og tilsett så basilikum og krydder. I mellomtiden kan du tilberede fyllet.
Ricotta- og spinatfyll:
250 g frisk eller frossen (tint) spinat
200 g ricotta (ifølge oppskriften kan man bruke cottage cheese i stedet, men man kan få tak i ricotta på bla Meny)
1 eggeplomme
40 g revet parmesan (evt annen hvitost)
revet muskatnøtt
salt og pepper
Blandes sammen.
Pasta:
ca 250 g pastaskjell
Kokes 'al dente' etter anvisning på pakken. Hell av vannet og bland pastaen med ricotta- og spinatfyllet, helst så godt at en del av fyllet kommer inni pastaskjellene.
Smør en ildfast form med, og ha tomat- og paprikaraguen i bunnen. Ha på pasta med fyll på toppen. Gratineres i ovnen på 200 grader i 20-25 minutter, til den har blitt gyllen. Serveres med feks salat og focaccia. Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar