fredag 1. januar 2016

Fylte pastaskjell

Denne pastaretten er utrolig god. Jeg lagde den i jula som en avveksling til all julematen, men den passer selvfølgelig bra hele året. Oppskriften er fra Trines matblogg :)

Tomat- og paprikaragu:

1-2 fedd hvitløk, hakket
1 løk, hakket
1 rød paprika
1 dl hvitvin
1 pk hermetiske tomater
en håndfull frisk basilikum, hakket
salt og pepper
Olivenolje

Stek løk, hvitløk og paprika i oljen til løken er gyllen, og tilsett deretter hvitvin og tomatsaus. La småkoke til sausen tykner, og tilsett så basilikum og krydder. I mellomtiden kan du tilberede fyllet.

Ricotta- og spinatfyll:

250 g frisk eller frossen (tint) spinat
200 g ricotta (ifølge oppskriften  kan man bruke cottage cheese i stedet, men man kan få tak i ricotta på bla Meny)
1 eggeplomme
40 g revet parmesan (evt annen hvitost)
revet muskatnøtt
salt og pepper

Blandes sammen.

Pasta:

ca 250 g pastaskjell

Kokes 'al dente' etter anvisning på pakken. Hell av vannet og bland pastaen med ricotta- og spinatfyllet, helst så godt at en  del av fyllet kommer inni pastaskjellene.

Smør en ildfast form med, og ha tomat- og paprikaraguen i bunnen. Ha på pasta med fyll på toppen. Gratineres i ovnen på 200 grader i 20-25 minutter, til den har blitt gyllen. Serveres med feks salat og focaccia. Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar