fredag 17. juni 2016

Speltlompelasagne

Dette høres kanskje veldig merkelig ut, men er faktisk utrolig godt! Og veldig kjapt å lage. Prøv det:

  • 4 speltlomper (eller andre lomper)
  • 1 løk
  • 2 fedd hvitløl
  • 400 g karbonadedeig
  • 2-3 ss tomatpuré
  • litt vann
  • krydder (oregano, salt, pepper)
  • 0,5 - 1 stor boks cottage cheese
  • revet hvitost
Sett stekovnen på 200 grader. Stek løk og hvitløk i litt olje, og ha i kjøttdeig og stek til kjøttdeigen er gjennomstekt. Tilsett tomatpuré og krydder og vann og la det koke inn til en kjøttsaus. Legg kjøttsaus i bunnen av en ildfast form, så speltlompe, så cottage cheese, så kjøttsaus igjen, speltlompe, cottage cheese og avslutt med kjøttsaus. Strø over revet ost. Stekes midt i ovnen til osten er gyllen, ca. 25 minutter. Serveres med en deilig salat til.

TIPS: for en vegetarvariant, lag sausen ved å steke løk og hvitløk, ha i 1 hakket paprika, 2-3 ss tomatpuré og en halv boks chilibønner. Krydre godt.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar