fredag 17. juni 2016

Muffins med eple og blåbær

Kjempegode muffins! Jeg droppet smuldretopping, men det er veldig godt med det også.

  • 150 g siktet hvetemel
  • 150 g sammalt hvetemel
  • 2,5 ts bakepulver
  • 1/4 ts kanel
  • en klype malt nellik
  • 100g kompakt mykt brunt sukker (du kan bruke vanlig også)
  • 1,75 dl melk
  • 2 egg
  • 125 g smør, smeltet
  • 2 epler, revet
  • 150 g blåbær
Topping:
  • 6 ss hvetemel
  • 55 g demerarasukker
  • 35 g havregryn
  • 40 g smør
Bland det tørre. Rør sammen egg, melk og smeltet smør og vend det sammen med melblandingen. Vend inn revet eple og blåbær. Bland sammen ingrediensene til smuldredeigen. Fordeles i 12 muffinsformer og dryss over smuldredeig. Stekes i ca. 25 minutter eller til gylne. Nytes med en god kopp kaffe eller et iskaldt glass melk! Kan fryses.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar